Veel Gestelde Vragen (FAQ)

Heeft Extravacanza een reisgids?

Extravacanza breidt het aanbod continue uit en springt in op de laatste ontwikkelingen in de wereld. Dat is de reden dat Extravacanza niet werkt met een reisgids. Op onze website vindt u het actuele aanbod en op verzoek sturen wij de trouwarrangementen van de bestemming van uw keuze toe met daarbij een prijsoverzicht.


Maakt het uit wat voor nationaliteit wij hebben?

Extravacanza verzorgt het papierwerk vooraf en achteraf. Wij zijn op de hoogte van de laatste regels en formaliteiten die gelden voor mensen met een Nederlandse nationaliteit daarom dienen zowel bruid als bruidegom in het bezit te zijn van de Nederlandse nationaliteit en woonachtig te zijn in Nederland. Bent u niet in het bezit van de Nederlandse nationaliteit, dan informeren wij graag voor u naar de mogelijkheden.


Wij hebben een geregistreerd partnerschap, kunnen wij in het buitenland trouwen?

Nee dit is niet mogelijk. Een geregistreerd partnerschap kan alleen in Nederland, bij de gemeente, omgezet worden naar een huwelijk. Op de meeste bestemmingen kunnen wij wel een onofficile ceremonie voor u verzorgen.


Kunnen wij met een ontbonden geregistreerd partnerschap in het buitenland trouwen?

Een ontbonden geregistreerd partnerschap wordt niet op al onze trouwbestemmingen geaccepteerd, informeer bij ons naar de mogelijkheden.


Wat is de minimale boekingstermijn voor een huwelijk in het buitenland?

Dit verschilt per bestemming. Voor alle reizen geldt natuurlijk hoe eerder hoe beter, in verband met de beschikbaarheid van de vluchten en het verblijf. Maar ook op korte termijn kunnen we veel voor u betekenen. Informeer daarom vrijblijvend naar de mogelijkheden. Op een groot aantal bestemmingen kunnen we tot enkele weken voor vertrek uw trouwdag boeken, voor enkele andere bestemmingen is dat gemiddeld 3 maanden.

Heeft u een speciale trouwdatum in gedachten, wacht dan niet te lang! Wij kunnen de datum voor u in optie zetten.


Kunnen wij onze trouwdatum van het huwelijk vooraf vast laten leggen?

Extravacanza regelt van tevoren de hele trouwdag. Wij reserveren voor u een datum. Tevens reserveren wij indien gewenst een fotograaf, een bruidsboeket, etcetera. Na aankomst heeft u een informele kennismaking met n van onze plaatselijke weddingplanners om antwoord op uw vragen te geven en de dag door te spreken.


Kunnen onze bruiloftsgasten ook bij Extravacanza een reis boeken?

Ja, Extravacanza biedt naast de trouwarrangementen ook alle reizen aan die u vindt op een regulier reisbureau. Wij verzorgen dus graag ook het vervoer en/of verblijf voor uw gasten. Indien gewenst kunnen ze rechtstreeks met ons contact opnemen.


Wanneer moet de reissom worden voldaan?

Bij boeking dient het gehele bedrag voor het trouwarrangement voldaan te worden. Bij boeking zal voor de reis een aanbetaling van 15% gevraagd worden. Dit is volgens de ANVR voorwaarden. Het restantbedrag dient 6 weken voor vertrek te worden voldaan. Afwijkingen hierin, zoals bijvoorbeeld bij losse vliegtickets, zijn op aanvraag.


Welke documenten hebben wij nodig om in het buitenland te trouwen?

Voor iedere bestemming geldt dat men een kopie paspoort en een internationaal uittreksel van de geboorteakte nodig heeft. Voor sommige bestemmingen zijn er meerdere documenten nodig. Een compleet overzicht ontvangt u bij boeking.


Reist er iemand van Extravacanza met ons mee naar de bestemming?

Extravacanza werkt op alle bestemmingen samen met plaatselijke weddingplanners die uw trouwdag tot in de puntjes verzorgen. Jarenlange ervaring en samenwerking heeft ertoe geleid dat onze weddingplanners precies weten wat u van w trouwdag verwacht. Onze plaatselijke weddingplanner begeleidt u de gehele trouwdag en beantwoordt uw vragen.


Vanaf wanneer is het, in het buitenland afgesloten huwelijk, rechtsgeldig in Nederland?

Uw huwelijk is rechtsgeldig op het moment dat u ter plaatse uw ja-woord geeft en de trouwakte ondertekend. Wij zorgen ervoor dat uw huwelijk wordt geregistreerd in Nederland. Deze procedure verschilt per bestemming en duurt gemiddeld 2 maanden, uitzonderingen daargelaten.


Dienen wij in Nederland in ondertrouw te gaan?

Nee, als u in het buitenland trouwt, hoeft u nooit in Nederland in ondertrouw. Dit wordt ter plaatse geregeld, met of zonder uw aanwezigheid maar altijd met de begeleiding en zorg van onze weddingplanner ter plaatse.


Wij willen trouwen onder huwelijkse voorwaarden, kan dat?

Ja, dat kan. Buitenlandse huwelijken werden altijd voltrokken in gemeenschap van goederen. Vanaf 1 januari 2018 is dat in beperkte gemeenschap van goederen (zie www.rijksoverheid.nl).

Indien u onder huwelijkse voorwaarden wilt trouwen dan dient u dat van tevoren zelf vast te leggen bij de notaris.


Wij willen graag op het strand trouwen. Is dit mogelijk?

Jazeker! Op verschillende bestemmingen is het mogelijk om met de voetjes in het zand te trouwen. De trouwlocaties en de aankleding ervan verschillen per bestemming. Het strand is prachtig maar er zijn meer romantische mogelijkheden. Naast locaties op het strand bieden wij ook tropische tuinen, prieeltjes, authentieke stadhuizen, kasteeltjes en zelfs een ijskapel aan. Laat u inspireren door onze weddingplanners.


Kunnen wij ook een trouwarrangement bij Extravacanza boeken zonder daarbij ook vervoer en/of verblijf te boeken?

Ja, sommige trouwarrangementen kunnen wij aanbieden zonder dat daar vervoer en/of verblijf bijgeboekt dient te worden.


Wanneer kunnen wij de reispapieren verwachten?

In de regel is dit 10 tot 5 dagen voor uw vertrek.


Hoe lang na thuiskomst duurt het voordat onze buitenlandse huwelijksakte is ingeschreven en wij een Nederlands trouwboekje krijgen?

Inschrijven van een buitenlandse huwelijksakte duurt meestal tussen de 2 en 6 maanden. In veel gevallen dient de buitenlandse huwelijksakte eerst nog gelegaliseerd en/of vertaald te worden waardoor de totale procedure in sommige gevallen meer dan een half jaar kan duren.


Is Extravacanza aangesloten bij ANVR en SGR?

Ja, Extravacanza is zowel aangesloten bij de ANVR als de SGR


Wat zijn de bijkomende kosten?

Administratiekosten, 50,- per boeking.
Leges voor het opvragen van de benodigde documenten.
Optioneel: kosten Nederlands trouwboekje vanaf 13,-
 Indien gewenst, reis- en / of annuleringsverzekering
 Calamiteitenfonds, 2,50 per boeking (maximaal 9 personen)
 Lastminute toeslag 75,- bij boekingen binnen 6 weken voor vertrek
Overig niet vermeld vervoer, maaltijden, drankjes, overige uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag voor een compleet overzicht van alle kosten vrijblijvend een offerte aan.


Mag ik een eigen fotograaf / videograaf meenemen?

U mag zeker uw eigen fotograaf / videograaf meenemen.
Het kan zijn dat de locatie daar een toeslag voor berekent, omdat er een vergunning nodig is of omdat u geen gebruik maakt van hun eigen aanbod.


 

Contact